Gespreid betalen vanaf €100 tot €3500
Gratis verzending In Nederland
Eenvoudig retour 14 dagen bedenktijd

696+ Reviews

Dressoir als pronkstuk in je woonkamer

Geplaatst op 08-12-2017

In je woonkamer kan een dressoir of soortgelijk wandmeubel een pronkstuk zijn. Het grappige is dat in de Middeleeuwen deze meubels werden gezien als sierstukken voor in de hal of salon. Achter de kastjes werd het luxe tafelzilver en linnen opgeborgen.

In de jaren 70 kreeg het dressoir steeds meer een design functie. Het zijn de jaren dat de woonkamers gezellig werden gemaakt met allerlei meubels. Meubels waarbij de nadruk lag op design en uiterlijk in plaats van functionaliteit. Tegenwoordig komt de stijl van de jaren 70 weer helemaal terug in ons interieur. En bij deze stijl hoort ook weer het dressoir.

Bij Tiqqel.nl proberen we mee te gaan met deze trend. En we denken dat we met leveranciers als Woodman, woood en Actona hier uitstekend zijn geslaagd. De combinatie van materialen, kleur, vormgeving en functionaliteit vinden we absoluut terug in de dressoirs. En het leuke is dat de vormgevers gekeken hebben naar bijvoorbeeld een dressoir met schuiflade en openslaande deurtjes. Zie bijvoorbeeld het dressoir Avon Spruce

 

Een dressoir is over het algemeen vrij laag en neemt een prominente plek in. Behalve dat je op een gemakkelijke manier je spullen kunt opbergen, kan je het dressoir ook gebruiken als decoratie meubel. Op het blad leuke fotolijstjes, kaarzen of een vaas met mooie bloemen. Het is maar een ideetje. Je kunt het zo leuk maken als je wilt. 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen