Gespreid betalen vanaf €100 tot €3500
Gratis verzending In Nederland
Eenvoudig retour 14 dagen bedenktijd

696+ Reviews

Yes, de jaren 70 style is terug

Geplaatst op 07-11-2017

Als je met enige regelmaat de woonmagazines leest dan is het je ongetwijfeld opgevallen dat de jaren 70 haar intrede doen in het interieur.

In de jaren 70 waren de kleuren oranje, bruin en okergeel helemaal hip. Het is de tijd van de zitkuil midden in de woonkamer, kamerplanten her en der verspreid in de kamer, wanden behangen met kurk of voorzien van een vloerkleed. En dat allemaal gecombineerd met zitmeubels die zijn voorzien van een velours stof, het liefst nog in ribbelvorm.

We zien ook bij onze meubel leveranciers deze trend terugkomen. Trendy dressoirs in retro style, banken voorzien van een zachte stof en rotan stoelen die niet misstaan in je interieur. De jaren 70 style past ook wel eigenlijk bij de jaargetijden herfst en winter. Het voelt warm aan en ziet er gezellig uit.

Wie o wie heeft nog herinneringen aan de zitkuil midden in de woonkamer? Veel huizen die in de jaren 70 werden gebouwd waren voorzien van een zitkuil, een plek waar je heerlijk kon zitten en relaxen. Een heerlijke bank, de glazen tafel en de televisie op een tv-meubel in de hoek. En onder de tafel en net voor de bank een heerlijk vloerkleed. De huizen van tegenwoordig hebben dat niet meer. Toch zie je dat de interieur designers wel weer kiezen voor een zitkuil oplossing. Midden in de kamer je bank, stoelen en tafel waardoor je een eigen plekje in je woonkamer creëert. Allemaal net weer even wat anders. Zoals wij zouden zeggen, “een tiqqeltje eigenwijs”. 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen