Gespreid betalen vanaf €100 tot €3500
Gratis verzending In Nederland
Eenvoudig retour 14 dagen bedenktijd

696+ Reviews

Verzenden & retourneren

Download retourbon

Omruilgarantie

Onze omruilgarantie houdt het volgende in: bij aflevering van je bestelling betaal je uiteraard het aan jou geleverde. Je mag het geleverde echter wel binnen 14 dagen omruilen tegen een ander product. 

Tevens heb je, als consument, ook de mogelijkheid je gedurende 14 dagen (met ingang van leverdatum) te beroepen op het *herroepingsrecht consument. Dit houdt in, dat je het gekochte (met een opzegtermijn van 14 dagen) zonder opgave van reden kunt retourneren. Je kan ook een retour aanmelden middels het modelformulier retourbon of formulier herroeping. Voor omruilen of retourneren geldt dat de goederen in dezelfde doos of plastic zak gestopt dient te worden als waar je het uit hebt gehaald.

Garantie

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Dit betekent dat een artikel in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Wanneer je een artikel ontvangt waarbij dit niet het geval is, bieden we je zo snel mogelijk een passende oplossing. Afhankelijk van het artikel doen wij dit door vervanging, reparatie of terugbetaling.

Naast de wettelijke garantie geldt voor bepaalde artikelen de fabrieksgarantie. Een fabrieksgarantie is een extra garantie die wordt gegeven door de importeur of fabrikant. De fabrikant of importeur kan zelf voorwaarden stellen aan deze garantie. Ook is de garantieduur afhankelijk van de fabrikant. 

*Herroepingsrecht consument

Een van de belangrijkste bepalingen in de nieuwe wet is het herroepingsrecht van de consument. Omdat de consument vooraf veelal geen mogelijkheid heeft het product in het echt te zien of te testen, acht de wetgever het noodzakelijk de consument een 'bedenktijd' van veertien kalenderdagen te gunnen, waarbinnen deze het product zonder opgaaf van redenen kan retourneren, of in het geval van een dienst, de overeenkomst kan ontbinden.

Het is de leverancier verboden hiervoor kosten in rekening te brengen anders dan de verzendkosten van de retourzending. De termijn van veertien kalenderdagen begint te lopen na de dag dat het goed geleverd is, of in geval van dienstverlening, bij het sluiten van de overeenkomst. Wil je gebruik maken van het herroepingsrecht, dan kun je contact opnemen via e-mail of telefoon en aangeven dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Wij sturen je dan per e-mail een retourformulier wat je zo volledig mogelijk in moet vullen en aan ons retour moet sturen. Uiteraard mag je het product ook zelf terugsturen of afgeven. Voor omruilen of retourneren geldt dat de goederen in dezelfde doos of plastic zak gestopt dient te worden als waar je het uit hebt gehaald.

Na aanmelding voor retour zenden heb je veertien dagen de tijd op het product retour te zenden. Tiqqel.nl hanteert een een zo spoedig mogelijke terugbetalingstermijn van uiterlijk 14 dagen na ontbinding koop. Het product dient in een zo origineel mogelijke staat teruggezonden te worden en verpakt in de originele verpakking, indien dit mogelijk is. Wanneer wij het product retour hebben ontvangen en het geretourneerde absoluut geen gebruikerssporen vertoont anders dan noodzakelijk, betalen wij vervolgens binnen 14 dagen na ontbinding koop de eventueel al ontvangen gelden aan je retour. Tiqqel.nl gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Indien Tiqqel.nl zelf de goederen dient op te halen, dan brengen wij conform de Europese wetgeving voor Webshops, de werkelijke kosten van retourhalen in rekening. Deze kosten bedragen € 35,00 bij 1 artikel. Voor meerdere artikelen wordt er € 5,- extra per artikel in rekening gebracht. Deze tarieven gelden voor Nederland. Voor retour halen in Belgie bedragen de kosten € 75,00. Voor artikelen die per DHL of DPD bezorgd zijn brengen wij € 6,50 retourkosten per pakket in rekening. Zodra wij het artikel hebben ontvangen storten wij het aankoopbedrag na aftrek van de retourneringskosten binnen een week terug op uw rekening.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen